Wonen

5 Tips voor het kopen van jouw droomwoning in Antwerpen

De Belgen en bakstenen: je kunt het nog steeds als een iconisch duo zien. Of het nu gaat om een grotere woning na een gezinsuitbreiding, een starterswoning of een appartement: de vastgoedmarkt wordt nog steeds gezien als een hele stabiele investering. Dit is terecht, want dit voel je op de vastgoedmarkt. Als je een huis te koop in Antwerpen ziet, dan is het interessant.  In de grote steden is er een waar gevecht tussen kandidaatkopers op zoek naar hun droomwoning.

Tip 1. Het volgen van immokantoren op social media

Vastgoedmakelaars zijn hele trotse personages. Zodra ze een nieuwe woning hebben om te verkopen, delen ze dit maar al te graag op social media. Al lang van tevoren als het te koop bordje in de tuin staat of als ze de foto’s hebben. Aan te raden is dus om immokantoren te volgen op sociale media om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. 

Tip 2. Inschrijvingen op mailinglijsten

Ga op zoek naar de belangrijkste immokantoren in je regio en schrijf je in op de mailinglijst. Waarom is dit verstandig? Deze mailings worden gelijk opgesteld als er een nieuwe woning in het systeem komt te staan.

Tip 3. Verder kijken dan Immoweb

Kijk verder dan een advertentiewebsite zoals Immoweb. Je hebt andere interessante websites zoals Immoscoop, Zimmo en Immovlan. Vergeet ook niet websites zoals Tweedehands en Koopjeskrant. 

Tip 4. Durf te bellen

Bel naar een vastgoedmakelaar of een verkoper in plaats van een algemene aanvraag te doen via de mail. Voor een vastgoedmakelaar of verkoper is een mailtje veel meer moeite om te beantwoorden. De mail openen, de mail lezen en vervolgens beantwoorden. Als er een interne werknemer aan het werk is, dan kan het vaak langer duren voordat je mailtje wordt beantwoord. Durf daarom met je telefoon te bellen naar het makelaarskantoor.

Tip 5. Het informeren van je netwerk

Als je inmiddels aangemeld bent bij Immoweb of Heylen Vastgoed, dan moet je alleen je familie, vrienden en kennissen nog op de hoogte stellen van je zoektocht naar een leuke woning. Met elkaar zoeken is veel leuker en zo krijg je vaak niet veel gezochte unieke woningen doorgestuurd. Je houdt zodoende de huizenjacht bij iedereen top of mind in het café of op kantoor.