Uncategorized

Mijn kinderen letten beter op door akoestiek!

Ik werk zelf als docent en merkte altijd al dat de akoestiek in mijn klaslokaal erg slecht was. Eigenlijk was het in het hele gebouw van de school niet goed. De muren zijn dun en daarom hoor je al snel wat er in de klas naast je gebeurt. Dit is niet fijn om in les te geven, maar voor kleine kinderen zeker ook niet fijn om je in te moeten concentreren. Zeker tijdens toetsen moest ik nogal eens naar een ander lokaal lopen om te vragen of het zachter moest. Vaak was het niet eens zo dat zij heel veel lawaai maakte, maar de kleine dingetjes die ze deden hoorde je terug bij mij.

Ouders

akoestiekIk hoorde heel vaak van ouders de vraag waarom wij niets deden aan de akoestiek in het lokaal. Ik heb me dit ook regelmatig afgevraagd, maar nooit aangegeven bij mijn directeur. Toen ik dit wel deed nam hij me erg serieus en is meteen op zoek gegaan naar een oplossing. Uiteindelijk hebben wij op maat gemaakte objecten laten plaatsen die ervoor zorgen dat het nu een stuk beter gaat met het geluid. De kinderen, ouders en ik ook zijn erg blij met deze verbetering. Ook zie ik bij veel kinderen een verbetering in de toetsresultaten terug.

Passendakoestiek

Het is erg handig dat het op maat gemaakt wordt, hierdoor kon elke klas precies krijgen wat zij zelf wilden. Echt een aanrader voor alle scholen en andere bedrijven die hier interesse in hebben!