Bouw

Wat doet een bezetter?

Oneffenheden of vlekken op de muur kunnen heel vervelend zijn, maar gelukkig kan de bezetter dit makkelijk en snel oplossen. Lees hier alles waar een bezetter zich mee bezighoudt en ontdek ver verschillende soorten stucwerk. 

Wat is een bezetter?

Een stukadoor of bezetter is een vakman die zich bezighoudt met het afwerken van wanden en plafonds in een gebouw. Het gaat hierbij om het aanbrengen van een afwerklaag van pleister of gips op de ruwe ondergrond. Dit kan zowel binnen als buiten plaatsvinden en is bedoeld om de wanden en plafonds glad en vlak te maken, zodat deze kunnen worden afgewerkt met verf, behang of andere materialen. 

De taken van een bezetter

Wat zijn de taken van een bezetter? Een bezetter is een vakman die zich bezighoudt met het afwerken van muren en plafonds. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. De bezetter zorgt voor een gladde, vlakke ondergrond die vervolgens kan worden geschilderd of behangen. De vakman kan hiervoor verschillende soorten stucwerk aanbrengen. Hiernaast voert een bezetter ook reparaties en renovaties uit aan bestaand stucwerk. Het is belangrijk dat een stukadoor nauwkeurig werkt en oog heeft voor detail om het gewenste resultaat te behalen.

bezetter

Verschillende soorten stucwerk 

Zoals hierboven al werd genoemd zijn er verschillende soorten stucwerk die de bezetter kan gebruiken. Welke soorten dat zijn lees je hier. 

Spuitpleister

Het grote voordeel van spuitpleister is dat het snel en eenvoudig kan worden aangebracht en een zeer strak resultaat oplevert. Bovendien is het mogelijk om spuitpleister in verschillende structuren en kleuren aan te brengen, waardoor het voor veel toepassingen geschikt is. Spuitpleister is daarnaast duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Het wordt vaak gebruikt voor het afwerken van muren en plafonds in woningen en kantoorpanden en het wordt aangebracht met behulp van een spuitmachine. Vandaar de naam ‘spuitpleister’. 

Sierpleister

Sierpleister is een decoratieve afwerking voor muren en plafonds en het wordt ook wel spachtelputz genoemd. Sierpleister is verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waardoor het goed kan worden aangepast aan de voorkeuren van de klant. Er zijn verschillende soorten sierpleister, zoals spachtelputz of granol.