Tuin

Decoratie economisch: 3 ideeën voor de achtertuin

De achtertuin is een heel bijzondere ruimte in het huis, het is immers de perfecte plaats om uit te rusten, plezier te maken, met kinderen te spelen en familie of vrienden te verzamelen. Daarom is het belangrijk dat je je er goed in voelt en een comfortabele inrichting hebt.

En om je te helpen deze ruimte in te richten, hebben wij enkele decoratie tips opgesteld om de achtertuin van jouw huis om te toveren in een mooie en gezellige ruimte, waarbij je weinig hoeft uit te geven. Bekijk ze!

1. Gebruik antieke meubels om jouw achtertuin te versieren

Onze eerste suggestie is eenvoudig en perfect voor wie thuis een oud meubelstuk heeft staan dat niet veel nut meer heeft, zoals een dressoir, een stoel of zelfs een houten bank.

Vernieuw deze meubels met een likje verf, in moderne kleuren die bij jouw huis passen. Gebruik dan jouw creativiteit om ze in de decoratie te verwerken. Een goede tip is om deze meubelen te gebruiken als steun voor potplanten, wat een originele en elegante toets geeft aan jouw tuin.

kunstgras voor in de tuin

2. Kweek een tuin in jouw achtertuin

Als je denkt dat planten en bloemen in jouw achtertuin duur zijn, hebt je het mis. Met creativiteit is het mogelijk om mooie planten te hebben zonder veel te hoeven uitgeven. Groene planten hebben vaak een meer haalbare kostprijs en laten, in combinatie met wat stenen, de omgeving mooi en gezellig, naast dat ze meer contact met de natuur toelaten.

Als je niet veel tijd te besteden aan het onderhoud van de ruimte kiezen voor de installatie van kunstgras voor in de tuin. Dit type gras biedt talloze voordelen en behoudt zijn schoonheid en kleur het hele jaar door. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren.

3. Gebruik stenen om jouw tuin eleganter te maken

Stenen zijn zeer geschikt om een groot gazon te vervangen of zelfs om de groene ruimte een charme te geven. Er zijn verschillende opties van stenen om de tuin te versieren, die helpen om de omgeving te verfraaien en het een nieuwe persoonlijkheid te geven. De voordeligste opties zijn witte stenen, kiezelstenen, graniet en grind.