InterieurWonen

Deur beslag: kies voor eenheid, kwaliteit en functionaliteit

Het aanschaffen van deur beslag is vaak een spannende gelegenheid. Want het is het laatste wat je nog moet doen voordat je bouwproject of je make-over kan worden afgerond. Als de klinken, scharnieren en sloten eenmaal zijn aangebracht komt je hele woning tot leven en zorg je voor continuïteit binnen. Mag jij het deur beslag gaan kopen, dan zet je daarmee de puntjes op de i. Bij deze aankoop zijn dan drie punten belangrijk, namelijk eenheid, kwaliteit en functionaliteit.

Creëer eenheid met je deur beslag

Het is geen geheim dat een woning met overal hetzelfde beslag rustiger aanvoelt. Dat komt doordat er wordt gezorgd voor continuïteit door het hele huis in plaats van chaos. Ga je deur beslag kopen, zorg er dan voor dat je producten van hetzelfde merk en dezelfde lijn neemt, vooral als je al het beslag in je woning wilt vervangen. Heb je beslag nodig voor een paar deuren in huis, dan is het belangrijk dat dit aansluit bij wat er al in je woning aanwezig is. Net als dat je je interieurstijl per kamer soortgelijk houdt, doe je met het beslag hetzelfde. Het voelt dan automatisch veel beter binnen.

Kwaliteit

Als jij nu investeert in kwalitatief deur beslag, dan ben je er zeker van dat je die investering niet snel weer hoeft te doen. Het is altijd beter om wat extra te investeren en zo zeker te weten dat je kwaliteit ontvangt. Anders krijg je klinken die snel krassen en sloten die afbreken. Bij de voordeur is kwaliteit vooral belangrijk. Je wilt daar geen slot dat gemakkelijk open te breken is. Als je beslag aanschaft voor je voordeur, kies dan altijd een cilinderslot met een keurmerk. Alleen dan weet je zeker dat je je woning inbraakveiliger maakt. 

Functionaliteit

De keuze voor het soort deur beslag wordt bepaald door de functie die de deur heeft. Voor een deur naar de keuken is een deurklink vaak voldoende, maar als deze naar het toilet gaat, dan moet daar wel een slot bij. Sloten zijn ook handig voor deuren naar bepaalde slaapkamers, naar je kantoor of praktijk aan huis en naar de badkamer. Je voordeur heeft het meeste deur beslag nodig. Deze hebben dus een kwalitatief slot met een deurklink aan de binnenkant en een deurknop aan de buitenkant. Daarnaast kun je dan ook kiezen voor een bijpassende brievenbus, huisnummer en deurbel. Als je dit goed doet, dan verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van je deuren in huis en kun je ze gebruiken zoals ze bedoeld zijn.

Koop je beslag online

Ga op zoek naar een kwalitatieve webwinkel voor je deur beslag en je ziet dat daar de prijzen lager zijn en het assortiment groter. Er zijn overal acties en aanbiedingen om van te profiteren en dat terwijl de kwaliteit uitstekend is. Doe van tevoren een controle van de webwinkel en lees de retourvoorwaarden door en je kan weinig gebeuren. Zo koop je ook betaalbaar deurbeslag waar je vele tientallen jaren gebruik van kunt maken.