Meubilair

Industrieel interieur: hoe creëer je een moderne en stijlvolle inrichting

De laatste jaren is de industriële stijl in de binnenhuisarchitectuur steeds populairder geworden en het is gemakkelijk te zien waarom.De look is gebaseerd op het combineren van de beste aspecten van de oude wereld met moderne elegantie. In wezen is het een perfect compromis.

Als we ons deze interieurontwerpen in industriële stijl voorstellen, denken we meestal aan lofts met grote open ramen en veel zichtbaar metselwerk.

Mensen die in een minder stedelijke omgeving wonen, denken misschien dat zij niet de juiste omgeving hebben en dat hun woonruimten te traditioneel zijn om deze stijl te bereiken.

We zijn hier om je te vertellen dat je niet verder van de waarheid kon zijn. In dit artikel leggen we uit hoe elke ruimte kan profiteren van een dosis industriële stijl. Hier zijn enkele tips over hoe je industriële stijl in jouw huis kunt brengen. Bekijk ze!

meubels die industrieel zijn

Meubels die industrieel zijn: een perfecte combinatie van hout en metaal

Woonkamers in industriële stijl hebben als doel het oude met het nieuwe te versmelten. Een van de gemakkelijkste manieren om dat contrast in jouw ruimte te brengen is door verschillende soorten hout en metaal in jouw ruimte te laten versmelten.

Als je meubels die industrieel zijn wilt kopen, moet je voor een bepaalde look gaan. In plaats van op zoek te gaan naar nieuwe en afgewerkte voorwerpen, concentreer je je op het vinden van meubels die eruit zien alsof ze hun geschiedenis hebben. Deze versleten look kan op een aantal manieren worden bereikt.

Als het op metaal aankomt, heb je een keuze. De afwerking die je kiest, zal een cruciale rol spelen in jouw algemene esthetiek. Voor een oudere look kiest je voor een geborstelde of geoliede afwerking. Als je echter wilt dat de ruimte er supermodern uitziet, is gepolijst chroom de beste keuze.

Zet in op een open ontwerp

Aangezien we meestal denken aan die stedelijke loftruimte als de ideale om industriële stijl te bereiken, is het belangrijk om te proberen dat gevoel te herscheppen, ongeacht de omgeving.

Investeer in een open ontwerpconcept, probeer de ruimte zo open mogelijk te maken. Dit betekent dat in plaats van de ruimte te vullen met veel meubels, de functionaliteit centraal moet staan.