Buitenleven

Tip: luxe en zeer degelijke schaduwdoek

Mijn eerste bericht heeft gelijk betrekking op waar ik in mijn hoofd al zit: de lente. Zodra januari weer vordert, die feestdagen weer voorbij zijn en de sleur z’n aantocht weer doet, ga ik fantaseren over wat ik in het voorjaar allemaal ga veranderen aan en rondom het huis. Geen betere tijd te gaan klussen of tuinieren dan in dit jaargetijde – en daarom wilde ik in dit bericht stilstaan bij Hoover Concepts en de welbekende schaduwdoek van deze firma. Ik wil het terras namelijk echt goed aan gaan pakken, daar wordt het dit jaar echt eens tijd voor, en daarom ben ik vast uitgebreid aan het voorbereiden geslagen.

Goed beschut onder het zeil

5Een goede voorbereiding is immers het halve werk, dat weten we allemaal. Deze maanden zijn er uitgelezen voor eens onder de loep te nemen wat er allemaal gebeuren moet en dus ben ik maar eens wat schetsen voor de achtertuin gaan maken. Ik heb een oog voor luxe, voor degelijke kwaliteit met bijbehorende uitstraling. Vandaar dus dat ik geen gewone terrasoverkapping wilde maar ik er een met een bijzondere ‘look’ verlangde. Enige tijd surfen op het web bracht me op de schaduwdoek van de genoemde firma. Zij bieden overduidelijk kwaliteit, want de doek is bijzonder stevig en kan een windkracht van negen Beaufort aan en alle materialen – van het zeil tot de bevestiging – zijn van hoogwaardige producenten. De doek heeft een echte classy uitstraling en kan hier achter in de tuin precies op maat aangebracht worden – en daarmee dus echt passend bij onze ruimte hier en de stand van de zon. Ik ben erg te spreken over deze handige methode, die de gehele tuin een open uitstraling geeft en tegelijkertijd een zeer goede beschutting tegen zon, wind en regen biedt.