Uncategorized

Wat is de kantonrechter?

In Nederland kan je altijd naar de rechter gaan als niet iets volgens de regels gaat. Zo kan het zijn dat je problemen met iemand hebt en dat je dit wilt uitvechten via de rechter. Echter moet je wel weten bij welke rechter die je het beste kan doen. Zo heb je in Nederland twee verschillende rechters die je kan helpen. Zo heb je de civiele rechter, maar ook de kantonrechter. Het verschil is vooral dat je bij een civiele rechter verplicht bent om een advocaat te hebben. Dit is niet het geval bij de kantonrechter en kan je ervoor kiezen om helemaal geen advocaat te nemen. Echter kan je niet alle zaken laten afronden door een kantonrechter. Zo behandeld de kantonrechter vooral kleinere zaken en doet de civiele rechter vooral de grote zaken die een stuk belangrijker zijn. Zo kan je bij de kantonrechter terecht als je bijvoorbeeld problemen hebt met een huurbaas of bijvoorbeeld met een schadevergoeding. Ook kan het natuurlijk zijn dat je zelf wordt aangeklaagd door iemand en dat je een dagvaarding krijgt van de kantonrechter. Het is dan soms verstandig om wel een advocaat te nemen terwijl dit niet verplicht is. Zo kan een advocaat je als nog goed helpen en je advies geven over je zaak.

Pro deo advocaat

Soms kan het zo zijn dat je iets verkeerds hebt gedaan en dat je aangeklaagd wordt. Vaak is het dan zo dat je een dagvaarding krijgt en dat je voor de rechter moet komen. Het kan dan heel handig zijn om een advocaat in dienst te nemen. Vaak kan dit heel duur zijn en niet iedereen heeft hier veel geld voor. Gelukkig kan je daarom ook kiezen voor een pro deo advocaat en is dit een stuk goedkoper. Zo kan je als je minder geld hebt een aanvraag doen via de website pro-deo-advocaten.com. Hier moet je aangeven wat je inkomen is en wordt dit ook gecontroleerd. Als dit heel laag is er een grote kans dat je een pro deo advocaat krijgt toegewezen.

Verschillende rechtsvormen

Als je een advocaat nodig hebt moet je wel kijken naar de verschillende rechtsvormen. Zo kan het zijn dat je een probleem hebt met je huurbaas. Dan kan het handig zijn om een advocaat te nemen die ervaren is met het huurrecht. Ook heb je andere rechtsvormen waar je uit kan kiezen als je een probleem hebt. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar ontslagrecht, maar ook verschillende delicten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een drugsdelict hebt gepleegd en voor de rechter moet komen. Een advocaat gespecialiseerd in drugsdelicten kan je dan goed helpen met je probleem en je goed verdedigen in de rechtszaal.