Wonen

Het zonnetje in huis!

Veel huizen worden nog verwarmd door middel van gas. Bewoners draaien de thermostaat een graadje lager en kruipen onder een plaid maar het liefst willen we natuurlijk nog steeds ons huis aangenaam verwarmen. Een goed alternatief hiervoor is een verplaatsbare infraroodverwarming. Deze plaats je op de plek waar je de warmte op dat moment nodig hebt. Net die koude hoek in de kamer waar je zit te thuiswerken, in de badkamer of in de schuur waar je zo graag klust, ook ’s winters. Dit is dé verwarming van de toekomst!

Hoe werkt het?

Een infraroodverwarming verwarmt niet de lucht maar verwarmt de personen en objecten in de ruimte, door middel van straling. Net als de straling van de zon, maar zonder het verblindende licht en schadelijke UV-straling. Infraroodverwarming is dus een gezonde manier van verwarmen, gebruikers spreken van een heerlijk wellness-gevoel, alsof je geniet van de warmte van de zon.

verplaatsbare infraroodverwarming

Wat zijn de voordelen?

Het allergrootste voordeel van verplaatsbare infraroodverwarming is dat je niet je hele huis hoeft te verwarmen, om het op de plek waar je bent, aangenaam warm te krijgen. Je plaatst de verwarming gemakkelijk daar waar nodig, zo krijg je met de minste inspanning het meeste effect. Ideaal voor grote ruimtes waar je maar een klein hoekje verwarmd wilt hebben en wat dacht je van de badkamer? Die hoeft meestal maar voor even verwarmd te worden. Een ander voordeel van verplaatsbare infraroodverwarming, is dat er niet geboord hoeft te worden! Simpelweg de stekker in het stopcontact en de infraroodverwarming geeft binnen een paar minuten een zeer aangename warmte. Als laatste noemen we nog dat het geen geluid maakt, toch ook heel belangrijk voor veel mensen.

Is het duur?

Doordat je minder vaak je hele huis verwarmt, terwijl dat niet overal nodig is, zal je gasverbruik aanzienlijk dalen. Infraroodverwarming werkt door middel van stroom en verbruikt hiervan veel minder dan bijvoorbeeld een elektrisch kacheltje. Heb je bijvoorbeeld al zonnepanelen, dan is dit helemaal een ideale combinatie. Twijfel niet langer en geniet ook binnenkort van dat heerlijke wellness-gevoel, je zult er zeker geen spijt van krijgen!