Verbouwen

Kan een brut aluminium hoekprofiel buiten verwerkt worden?

In een serie blogartikelen behandelen de medewerkers van ALUMINIUMvakman.nl periodiek de meest gestelde vragen die binnen komen bij onze klantenservice afdeling. De vraag die wij vandaag voor u zullen beantwoorden is de volgende: Kan brut aluminium hoekprofiel  buiten verwerkt worden? Onderstaand vindt u een gericht antwoord op deze vraag!

Ons antwoord:

Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gerichte collectie – met de meest gebruikte maten – gelijkzijdige hoekprofielen, ook wel hoekstuk / hoeklijn genoemd, van brut aluminium. Brut aluminium houdt in dat het aluminium ‘ruw’ is, oftewel niet extra behandeld (geanodiseerd of gecoat). Het is mogelijk om brut aluminium profielen buiten te verwerken, echter zijn er wel diverse zaken die van negatieve invloed kunnen zijn op de slijtweerstand (corrosie bestendigheid) van het alu hoekprofiel. Contact met andere metalen (koper, lood, ijzer) is bijvoorbeeld niet aan te raden, zeker niet in combinatie met een hoog vochtgehalte. Daarnaast zijn anorganische zuren (zoutzuur en zwavelzuur), gechloreerde oplosmiddelen, kwik en gerelateerde zouten, zeewater, vochtige houtsoorten, hout geïmpregneerd met koperhoudende zouten en alkaline bouwmaterialen (zoals vers beton) niet bevorderend voor de beschermende oxidelaag van een brut aluminium profiel. Daarnaast is vuiligheid, vooral vochtig vuil, niet bevorderlijk voor de corrosiebestendigheid. Houdt uw hoekprofiel dus (goed) schoon, zeker indien u dit buiten verwerkt / gebruikt.

ALUMINIUMvakman.nl: de alu profiel specialist! ALUMINIUMvakman.nl; De online aluminiumspecialist! Bij ALUMINIUMvakman.nl bestelt u een gerichte collectie aluminium profielen eenvoudig online, voor de beste prijs. Wij staan garant voor hoogwaardige materialen & zorgvuldig maatwerk. Uw aluminium profiel komt uit eigen voorraad en wordt in eigen beheer door ervaren vakmannen op maat gezaagd. Dit stelt ons in staat om scherpe prijzen te combineren met kwalitatief zaagwerk en een snelle levering. Altijd de gewenste aluminium hoeklijn bij ALUMINIUMvakman.nl: Op maat gezaagd, scherp geprijsd & snel in huis!