Interieur

Tip: de Teakhoeve

4Vandaag een bericht van mijn hand over de meubelen die je bij de Teakhoeve kunt krijgen. Deze winkel is weliswaar gevestigd in Nederland, maar deze noorderburen zitten zo dichtbij de grens dat het voor ons Belgen ook nog aantrekkelijk is. In Kaatsheuvel vind je grote showroom van de Teakhoeve, maar ook op het web kun je er goed terecht om in het aanbod te kijken. Sterker nog, vanaf de website kun je direct een bestelling plaatsen.

Gigant in teak meubelen

Ik wilde je deze gigant in teak meubels aanraden, omdat je nergens anders zoveel mooie, ambachtelijk gemaakte meubelen in teak bij elkaar aantreft. Werkelijk alles hebben ze er. Om een klein tipje van de sluier op te lichten, voer ik je langs twee van de meubels die ik er zelf heb aangeschaft.

3

Als fervent lezer wilde ik heel graag nu eindelijk eens een goede boekenkast, een die recht deed aan mijn collectie. Niets zo mooi als een handgemaakte, oude kast om mijn boeken goed in uit te doen laten komen. Mijn keuze viel op bovenstaande boekenkast, die inmiddels in mijn woonkamer prijkt. Vooral de ladder is een detail waar ik als een blok voor viel.

6

Een ander teak meubel dat ik mijzelf aanschafte, betreft bovenstaande, zogenoemde bearchair. Daarin is het heerlijk vertoeven in de aankomende lente. De positie is echt erg prettig en bovendien vind ik het leuk dat ze aan elkaar zitten, met dat aandoenlijke tafeltje ertussen. Teak is een prachtig materiaal, en het hout komt in beide ontwerpen zeer goed naar voren, de bewerking doet mijns inziens echt eer aan de klasse van het hout.