Wonen

Wat zijn de leukste wijken in Antwerpen om te wonen?

Al plannen gemaakt voor leuke reisjes buiten Nederland? Je kunt besluiten om het buiten Europa te gaan zoeken, maar waarom houd je het niet binnen Europa. Er zijn genoeg leuke steden om een aantal dagen leuk in rond te slenteren. Een van de leukste en interessantste steden in Europa is Antwerpen. Je zult helemaal verliefd raken op deze stad als je er in rond gaat dwalen. Je kan het zelfs zo leuk gaat vinden om te besluiten er een tijdje te gaan wonen. HeylenExclusief.be kan jou helpen bij je zoektocht naar leuke optrekjes. Maar wat zijn de leukste wijken van Antwerpen om in te gaan wonen?

Cultuur snuiven in de wijk Het Zuid

Houd je van volop cultuur snuiven overweeg dan eens om op huizenjacht te gaan in de wijk Het Zuid. Dit is een wijk die veel musea kent. Zo heb je het grote Koninklijke Museum voor Schone Kunsten, het Museum van Hedendaagse Kunst en het Foto Museum. Naast dat je heerlijk dagenlang kunt ronddwalen in de verschillende musea biedt Het Zuid veel meer. Deze prachtige wijk heeft heel leuke authentieke straatjes met allerlei winkeltjes en restaurants om in te vertoeven.

Aan de haven in de wijk ‘t Eilandje

‘t Eilandje is een wijk dat vroeger het havengebied van Antwerpen was. De laatste jaren is het echter enorm in opkomst. Er openen steeds meer horecagelegenheden en het is heerlijk genieten aan het water. Vooral in de zomer is het heel leuk wonen in de wijk ‘t Eilandje. In de winter valt er overigens ook genoeg te beleven. Deze wijk is het bezoeken zeker waard en je kunt er mogelijk jouw perfecte optrekje vinden. Wie zal het zeggen.

Ga voor een typische volksbuurt naar de wijk Sint-Andries

Voor een typische volksbuurt moet je bij de wijk Sint-Andries zijn. Er lopen twee populaire straten door deze wijk, namelijk de Nationalestraat en de Kloosterstraat. Bij die eerste kun je heel gezellig winkelen, terwijl de Kloosterstraat vooral bestaat uit allerlei antiekwinkeltjes. Voor de mensen die houden van allerlei prullaria kan het wonen in Sint-Andries wel eens

heel aangenaam worden.